Gümrükte, kadrolar boş kaldı

2013 yılının başında boş kalacağını belirtmiş olduğumuz kadrolar, resmen boş kaldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrükte, kadrolar boş kaldı

21 Ocak tarihinde yayınladığımız haberde, Gümrük'te bilgisayar işletmenliği kadroları boş kalabilir, demiştik.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ocak ayında ilana çıkmış ve bin 791 kişi alacağını duyurmuştu. Bu ilanda 80 bilgisayar işletmeni kadrosu yer aldı. Ancak bilgisayar işletmenliği kadrosu için, fazla mezunu bulunmayan bölümlere başvuru hakkı tanındı.(Sadece Meslek Yüksekokullarının; Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgi İşlem programlarının birinden mezunlarına başvuru hakkı tanındı.)

Memurlar.net üyelerinin yaptığı tespit sonucunda, bu 80 kişilik kadroya başvurabilecek aday sayısının en fazla 100 olabileceğini belirtmiş ve bölüm sınırlamasının esnetilmesini istemiştik. Tıklayınız.

Ancak, Bakanlık memurlar.net'e gönderdiği açıklamada, bölüm kodlarına sığınmıştı. Bu açıklamadan, Bakanlığın sorunu dahi teşhis edemediği ve anlamadığı ortaya çıkıyordu. Tıklayınız.

İlana göre, 80 kişilik bilgisayar işletmeni kadrosu için toplam 160 adayın sözlü sınava çağrılması gerekiyordu. Sözlü sınava başvurabilecek aday sayısı açıklandığında bu sayı 22 kişi idi...Tıklayın.

İşte tam bu süreçte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bürokratları, kadroların neden boş kaldığını soran bakana "Sözlü sınava, iki katı aday çağrılıyor. 4 katı olursa kadrolar boş kalmaz" demişlerdi. Bakan da bunun üzerine "gerekli değişikliği" yapın demişti ve sadece bunun için kanuni düzenleme yapıldı. Tıklayınız.

Oysaki esas sorun, sözlüye girecek aday sayısının azlığı değil, birer veya ikişer adayın mezun olduğu bölümlere başvuru imkanının tanınmasıydı. Hatırlanacağı üzere genel KPSS yerleştirmelerinde Bilgisayar İşletmenliği kadroları için 4001, 3001 gibi kodlar konulmakta ve herkese başvuru imkanı tanınmaktaydı. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımını yönlendiren bazı bürokratlar, muhtemelen tanıdıkları bazı kişilerin işe girmesini sağlamak için çok az mezunu olan bölümlere başvuru imkanı vermişti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, detaylarını yukarıda verdiğimiz personel alım sürecini 20 Nisan 2013 tarihi itibariyle tamamladı. Memurlar.net olarak yılın başında öngördüğümüz gibi kadroların dörtte üçü boş kaldı.

Bakan Hayati Yazıcı adil bir yönetici olmadığı için bu yapılanlar, yapanın yanına kar kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber